Ridee Blogi

10 aivan loistavaa syytä ostaa sähköpyörä

Sähköpyörät kasvattavat suosiotaan ja se on itsestään selvää. Miksi kukaan kieltäyisi pyörästä, joka lisää matkaan vauhtia ilman ylimääräisiä hikipisaroita?

Jos tarvitset vielä syitä sähköpyörän hankinnalle, ei huolta! Tässä artikkelissa kerromme kymmenen hyvää syytä sähköpyörän ostoon.

1. Pääset pidemmälle nopeammin

Tietenkin sähköpyörillä on monia samoja etuja kuin tavallisilla pyörillä, mutta moottorin avulla voit matkustaa suurempia matkoja ja ajaa pidempään.

Liikut myös nopeammin kuin useimmat pyöräilijät ja joissakin tapauksissa nopeammin kuin autot. Vaikka nykyaikaiset henkilöautot liikkuvatkin 50 kertaa nopeammin kuin 100 vuotta sitten teillä olleet autot autot, liikenteen määrän kasvu ei ole erityisemmin nopeuttanut autoilua.

Sähköpyörällä kiihdytät hetkessä 25 kilometrin tuntinopeuteen kun vieressäsi olevat autot odottelevat ruuhkassa.

2.  Sähköpyörä saa sinut ajamaan enemmän

Britannian liikennetutkimuslaboratorion äskettäisen raportin mukaan tavalliset polkupyörät näkevät päivänvaloa vain 25 kertaa vuodessa. Ainoastaan 46 prosenttia tavallisista pyöristä käytetään kerran tai kahdesti viikossa.

Vertailun vuoksi 30% sähköpyörillä olevista ihmisistä käyttää niitä kerran päivässä, kun taas huimat 81% ajaa niitä vähintään kerran viikossa. Tarkoittaen sitä että sähköpyörän omistajana sinulla on kaksi kertaa suurempi todennäköisyys lähteä pyöräilemään verrattuna tavalliseen polkijaan.

3. Sähköpyöräsi voi auttaa sinua pysymään kunnossa

Koska ajat enemmän, poljet enemmän – vaikka sähkömoottori auttaakin sinua välillä.

Tämä on tietenkin hyvä uutinen sydämellesi, keuhkoillesi ja verenpaineellesi, koska loputtomat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet yhteyden säännöllisen liikunnan ja alentuneen stressitason välillä.

Sähköpyörät ovat hyviä myös ihmisille, jotka rakastavat ajatusta pyörällä ajamisesta, mutta tuntevat, etteivät voi, koska kuntotaso ei ole kohdillaan, tai ei ole enää sitä mitä se oli aiemmin vaikkapa iän tai sairauden takia.

 

4. Säästät rahaa

Voit ostaa uuden, kunnollisen laadukkaan sähköpyörän vain 1500 eurolla. Ylläpitokustannukset ovat suunnilleen samat kuin tavallisen pyörän omistaessa (kulutusosat: kuten renkaat, ketjut ja jarrupalat).
 
Toisin sanoen se on paljon halvempaa kuin bensiini- tai dieselauton ostaminen, vakuuttaminen ja ylläpito, ja paljon edullisempaa kuin taksilla suhaaminen, kausilipun ostaminen tai säännöllisten matkojen tekeminen julkisilla liikennevälineillä.
 
Polkupyörän akun lataaminen ei myöskään nosta sähkölaskuasi kuin vain muutamilla senteillä.
 

5. Erinomainen työmatkalle

Paitsi että ne säästävät rahaa, ne voivat myös vapauttaa sinut joko ruuhkautuneen liikenteen tai liian täynnä olevien junien ja bussien kurjuudesta.

Vaikka olet tosiasiallisesti moottoroitu ajoneuvo, et tarvitse ajokorttia ja samalla sinulla on lupa käyttää pyöräteitä.

Ja koska voit luottaa moottoriin, et hikoile liikaa ja päädy töihin märkänä kuin urheilusukka. Pitkä kotimatkakaan ei tunnu enää niin pahalta kun moottori on apunasi!

6. Turvallisempi kuin tavallinen polkupyörä

Suurin osa tieliikenteen pyöräilyonnettomuuksista tapahtuu risteyksissä, kuten risteyksissä tai liikenneympyröissä. Tämä johtuu usein siitä, että pysähtyneen pyöräilijän nopeuden kasvattaminen vie muutaman elintärkeän sekunnin.

Kun sinulla on pieni moottori, joka auttaa sinua kiihtymään, pääset vaara-alueelta nopeammin. Samasta syystä ajat myös pienemmällä todennäköisyydellä punaisiin valoihin, koska et ole enää niin pettynyt siihen että menetät vauhtisi.

Olet myös halukkaampi hidastamaan mutkiin (joissa tapahtuu myös paljon onnettomuuksia), koska voit kiihdyttää polkupyörän moottoria toisella puolella.

Lopuksi, koska pystyt pysymään liikennevirtojen mukana helpommin, sinua ohittaa pienempi määrä autoja, busseja ja kuorma-autoja, mikä tarkoittaa myös turvallisempaa ajamista.

7. Alat rakastamaan mäkiä

Sähköpyörällä selvität mäet helposti. Tavallisesti pyörä on varustettu erilaisilla tehomoodeilla polkemisen helpottamiseksi. Jos kohtaat erityisen hankalan nousun, voit vain pyörittää moottorisi korkeimpaan asetukseensa ja moottorin ylimääräisestä painosta huolimatta tuulahdat ylämäkeen vaivatta.

Se on yksi syy siihen, miksi sähköpyörät ovat kasvattaneet suosiotaan erityisesti maastopyöräilijöiden keskuudessa, koska ne antavat heille mahdollisuuden viettää enemmän aikaa alamäistä nauttimiseen kuin kiipeilyihin.

8. Ne ovat erinomaisia sivutuulille ja vastatuulille

Moottorin tuella selviät myös yleisestä pyöräilyn suuresta vihollisesta tuulesta – ja helpolla.

Tuulenpuuska on mukava kun se puhaltaa suoraan takaasi, mutta sivutuulen ja vastatuulen kanssa tilanne on päinvastainen! Tuuli hidastaa kulkuasi ja voi olla jopa vaarallinen.

Sähköpyörän moottorin avulla voit kuitenkin selättää kovankin tuulen helposti.

9. Auttaa sinua tutustumaan maailmaan

Sähköpyörät ovat myös ihanteellisia retkipyöriä. Paksummat renkaat ovat yleisiä ja moniin pyöriin voi kiinnittää telineitä laukuille.

Pitkien matkojen ajaminen ei ole vain mukavampaa vaan myös hallittavampaa, koska jälleen kerran voit kutsua moottorisi auttamaan, kun retkeilypakkauksesi paino alkaa tuntumaan jaloissasi.

10. Sähköpyörällä on yksinkertaisesti hauska ajaa!

Kyllä, sähköpyörällä ajaminen on samanlaista kuin tavallisella pyörällä ajaminen. Joka tapauksessa, kun kytket moottorin päälle, huomaat, että joka kerta kun poljet – käytetystä asetuksesta riippuen – saat kolme, neljä, viisi tai ehkä jopa 10 kertaa enemmän voimaa polkaisuusi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *